Notícies | Cine

David Victori, director

"Si Ridley Scott em produís un curtmetratge seria un impuls molt important"

El curt 'La Culpa' del director i guionista català, entre els 50 semifinalistes d'un festival de Youtube
01-07-2012 10:25
0 vots
Una de les imatges de 'La Culpa' de David Victori. La culpa

Una de les imatges de 'La Culpa' de David Victori. La culpa

Guanyar el Your Film Festival seria per la carrera del director i guionista David Victori "un impuls molt important perquè" li donaria "notorietat i visibilitat que d'una altra forma és molt complicat assolir". I no és per a menys el seu curtmetratge 'La Culpa' ha aconseguit situar-se entre 50 finalistes d'una llista de més de 15.000. Si aconseguís guanyar el premi és la producció d'un curtmetratge de 500.000 dòlars produït pel famós director de 'Blade Runner' o 'Gladiator' Ridley Scott i protagonitzat per l'actor Michael Fassbender. El curtmetratge, que tracta sobre la venjança, competeix ara per estar entre les 10 finalistes. Ho aconseguiran els curtmetratges més votats a la xarxa.

En una entrevista a l'ACN, David Victori va estrenar el curtmetratge al Sitges 2010 i han estat dos anys portant-lo a festivals de tot el món i va guanyar alguns premis, un d'ells a Taiwan. "Ara estàvem acabant la trajectòria de festivals perquè després de dos anys ja l'havíem mogut per tot arreu". Però després se'n va assabentar que es feia el primer festival de curtmetratges a Youtube i van decidir participar-hi amb 'La Culpa' ja que complia les bases.

Victori ha assenyalat que el festival de Youtube és molt important pel seu premi perquè li dóna prestigi a nivell internacional: un curtmetratge de 500.000 dòlars produït per Scott i interpretat per Fassbender. Per aconseguir-ho però ara ha de superar una nova selecció, en la qual passaran de 50 a 10 finalistes. Les votacions que es fan a través del web del festival o del mateix Victori (davidvictori.com) s'acaben el 13 de juliol.

El director ha lamentat que aquesta selecció dels 50 als 10 finalistes depèn molt del poder de convocatòria de cada projecte, director i productora. "Nosaltres som un país petit i competim contra curts nord-americans que demana d'unes habilitats que poc tenen a veure en saber explicar una història", ha assenyalat. Després, els 10 finalistes han de presentar el guió d'un nou curtmetratge.

En aquests moments, 'La Culpa' ha obtingut més de 19.000 visites, fins aquest divendres i està lleugerament per sobre dels que estan en la línia de la meitat. Així mateix, ha assenyalat que encara hi ha possibilitats. "Quan mires en números i penses en entrar entre els 10 finalistes sembla que 19.000 no siguin tants, però no s'ha perdre el nord, ja que hi ha de per si està sent un premi que l'obra es doni a conèixer", ha indicat.

Victori ha explicat que 'La Culpa' és un curtmetratge que parla del sentiment de la venjança i sobre tot què hi ha després de la venjança. "Tracta sobre un home al qui han assassinat la seva dona i només pensa en venjar-se". El rodatge es va fer a Barcelona i l'exterior que hi ha es va rodar a Poblenou. Hi actuen Carlus Fàbrega, Mar Ulldemolins, Cesc Gómez i Pol Estadella.

Nova pel·lícula amb Oberon i amb Alberto Marini

Des de fa un temps, Victori està preparant una nova pel·lícula amb Oberon i treballa el guió amb Alberto Marini, que va escriure 'Mientras Duermes' de Jaume Balagueró. És un thriller i el rodatge es portarà a terme l'any 2013.

Actualitat

Josep Maria Domènech a 'La Fossa'

El director gironí Pere Vilà fa un retrat de la desmemòria a la pel·lícula 'la Fossa'

La cinta, que s'estrena aquesta nit en el marc del Festival Temporada Alta, està protagonitzada per Emma Vilarasau, Lluís Homar i Àlex Monner

Els dos únics personatges de 'La venus de las pieles'

L'Acadèmia del Cinema Català anuncia les 10 candidates al Gaudí

'Dos días, una noche', 'La gran bellesa', 'Nymphomaniac' i 'La isla mínima' optaran a millor film europeu

L'actor Barry Ward

'Jimmy's Hall': picant contra la paret de la rigidesa moral

Ken Loach mostra l'habitual esperit combatiu en la seva fins ara darrera pel·lícula, basada en una història real a la Irlanda dels anys 30

Fotos de cine

Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1
Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1

Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1

Després d'acabar per sempre amb els Jocs de la Fam, Katniss Everdeen [..]

1 de 10