Notícies | Cine

Deu pel·lícules que tot friki hauria de veure

Una selecció dels films més excèntrics de la història
0 vots
'Cabeza borradora', de David Lynch Youtube

'Cabeza borradora', de David Lynch Youtube

Un friki és una persona rara, estranya o excèntrica. Els frikis tenen obsessió per certes coses, en el cas del cinema per les pel·lícules de terror, ciència ficció o fantasia. Si estàs convençut que ets un autèntic friki del setè art, hauries d'haver vist les pel·lícules que et mostrem a continuació.

'Cabeza borradora'

Els que acusen de críptic a David Lynch tenen tota la raó. El seu debut en la direcció ja va posar de manifest fins a on podia arribar la seva ment. 'Cabeza borradora' representa el frikisme més absolut. Després del respir de 'El hombre elefante', el cineasta va tornar pels seus furs amb la injuriada adaptació de 'Dune'.

'Videodrome'

Per a molts l'obra mestra de David Cronenberg, per a altres un deliri visual de mal gust. 'Videodrome' va suposar el despertar de la 'Nova Carn', la fusió del cos i la màquina, gènere que va arribar al seu punt culminant en les dues parts de 'Tetsuo'.


'La Guerra de les Galàxies '

'Star Wars' és probablement la saga cinematogràfica que més frikis acumula per metre quadrat al món. Per ser un veritable friki de 'La Guerra de les Galàxies' és obligat veure almenys un cop l'any dels capítols IV, V i VI i acumular tota mena de parafernàlia dels personatges creats per George Lucas.


'Piraña'

Joe Dante va prendre bona nota del més gran cineasta de sèrie B de la història, el gran Roger Corman: a falta de pressupost, cal tirar d'imaginació. Així va parir 'Piraña', una producció de baix cost sorgida al rebuf de l'èxit de 'Tiburón'.


'Mad Max'

George Miller mai va pensar que la cinta que va dirigir amb quatre duros el 1979 acabaria triomfant a Hollywood 36 anys després. 'Fury Road' es va portar 6 Oscars dels 10 als quals optava i es va convertir en la cinta més premiada de la gala del 2016. Mel Gibson va protagonitzar les tres primeres cintes de la saga, idolatrades per milions de persones.


'Battle Royale '

Un friki de 'Els Jocs de la Fam' no pot perdre 'Battle Royale'. El film japonès de Kinji Fukasaku és més violent i sanguinolent que la trilogia de Katniss Everdeen. Uns joves problemàtics han de matar-se els uns als altres per sobreviure després de ser abandonats a la seva sort en una illa.


'Starship troopers: Les brigades de l'espai '

No content amb la patinada de 'Showgirls', Paul Verhoeven es va embarcar en un altre projecte que tenia totes les butlletes per fracassar en taquilla. L'holandès va tornar a equivocar-se amb el càsting a elegir un elenc de joves actors de dubtós talent. Tot i així, la pel·lícula aconsegueix salvar els mobles pels seus fantàstics efectes especials.'Akira'

Katsuhiro Otomo es va encarregar de dirigir l'anime de la seva màniga de culte. 'Akira' va suposar un punt d'inflexió en la prolífica indústria de l'animació japonesa, i la cinta es va convertir en un fenomen mundial. Acostumats a les amables produccions de Hayao Miyazaki, el cyberpunk de 'Akira' va ser cop de puny en tota regla per als fans de Marc i Heidi.'Brazil'

Terry Gilliam és un friki en si mateix. Les seves pel·lícules o s'estimen o s'odien, mai deixen indiferent. 'Brazil' és l'obra mestra del Monty Python americà. Gilliam retrata un món distòpic dominat per la burocràcia i amenaçat pel terrorisme.'Golpe en la pequeña China'

Una joia dels vuitanta de John Carpenter que ha de ser reivindicada com el que és: una obra mestra del divertiment pur i dur.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Una imatge del film 'La enfermedad del domingo'

La catalana «La enfermedad del domingo» arriba a la gran pantalla després del seu pas per la Berlinale

El director Ridley Scott estrena 'Todo el dinero del mundo' i Fatih Akin, 'En la sombra'

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

L'últim film del director, «La forma del agua», està nominada en 10 categories als Oscars

Dakota Johnson és Anastasia Steele.

Aquesta és l'escena preferida de Dakota Johnson a «Cincuenta Sombras de Grey»

L'actriu explica quin és a parer seu el millor moment en tota la saga del seu personatge

Fotos de cine

Deber cumplido
Deber cumplido
Deber cumplido
Deber cumplido
Deber cumplido

Deber cumplido

Adam Schumann torna a casa en acabar el seu servei a l'exèrcit nord-americà [..]

Prev
Next