'Ahora o nunca' és la nova pel·lícula de la directora catalana Maria Ripoll, una "comèdia romàntica d'acció" que està protagonitzada pels actors Maria Valverde i Dani Rovira i que arriba als cinemes aquest divendres. En una entrevista a l'ACN, Ripoll va destacar que en l'actual moment és "molt difícil creure en l'amor i en que aquest triomfi i això és el que transmet la pel·lícula en un ambient de comèdia, en el qual es necessita riure i creure que l'amor ha de triomfar". Aquest divendres, l'incombustible Tom Hardy protagonitza el thriller 'El Niño 44' i arriba als cinemes en català el film d'animació 'Campaneta i la llegenda de la bèstia'.

El film 'Ahora o nunca' tracta sobre una parella interpretada per Maria Valverde i Dani Rovira que es volen casar a Anglaterra al mateix lloc on es van conèixer fa anys. Ella prepara el casament i ell està viatjant per arribar, però, com va dir Ripoll, no arriba mai perquè hi ha vaga de controladors.

La directora va assegurar que és "una mescla entre 'Resacón en las Vega's i 'Bridesmaids' ('La boda de mi mejor amiga')". "És molt divertida i té molt de romanticisme, amor i humor amb un ritme trepidant", va apuntar. Produïda per Zeta Cinema i Atresmedia Cine, Ripoll va rodar a Barcelona un film que també conté imatges preses a Camprodon i Amsterdam.

Pel que fa els actors protagonistes, la directora va ressaltar que Valverde "té molta experiència des de petita a estar als sets de rodatge. M'agrada perquè és una actriu molt natural i té la professionalitat del temps amb molta naturalitat". Mentre, Dani Rovira "és el contrari però té la comèdia a la sang. És un còmic i tot li interessa molt perquè és la seva segona experiència en cinema". En aquest sentit, va recalcar que els dos es van trobar i "hi ha molta química i professionalitat, però és una pel·lícula molt coral amb molts actors involucrats i amb tothom hi ha bon rotllo".

Daniel Espinosa és el director d''El Niño 44' protagonitzada per Tom Hardy, Noomi Rapace i Gary Oldman, amb la participació de destacats actors com Vincent Cassel o Charles Dance. Aquest thriller se situa a l'any 1953 i està protagonitzat per Leo Demidov (Tom Hardy) que és un agent secret de la policia soviètica que perd el seu estatus, el seu poder i la seva llar quan es nega a denunciar a la seva pròpia dona, Raisa (Noomi Rapace), per traïció. Exiliats a Moscú, la parella uneixen les seves forces amb el General Mikhail Nesterov (Gary Oldman) amb la finalitat de localitzar a un assassí en sèrie de nens. La seva recerca de justícia amenaça un sistema àmpliament encobert i reforçat per Vasili (Joel Kinnaman), el rival del protagonista.

'Campaneta i la llegenda de la bèstia'

Aquesta setmana s'estrena doblada al català el film d'animació 'Campaneta i la llegenda de la bèstia' dirigida per Steve Loter. En aquesta pel·lícula, la Campaneta i les altres fades protegeixen els animals del bosc, i també una gran criatura mitològica. Els altres animals, però, la veuen com una amenaça.

Des d'Alemanya, Hongria i Suècia, arriba el film 'White god' dirigida per Kornél Mundruczó. Aquest drama tracta sobre una nova regulació que imposa un fort impost a tots els amos de gossos que no siguin de pura raça. De fet, els animals són abandonats i els refugis ja no tenen lloc per acollir-los. Lili, de 13 anys, lluita amb tot el seu ser per a protegir el seu estimat Hagen, però el seu pare acaba deixant-lo al carrer. Hagen i Lili es busquen desesperadament. El gos s'esforçarà en sobreviure i no tarda a aprendre que no tots els homes són els millors amics. S'acaba unint a un grup de gossos sense llar, però és capturat i portat a una gossera. Els gossos buscaran venjança i Lili jugaran un important paper en aquest context.

Documentals

La mexicana 'La huella del Dr. Ernesto Guevara' dirigida per Jorge Denti és un documental basat en els viatges per Amèrica que va fer el jove metge entre 1952 i 1953 amb els seus amics de la infantesa Alberto Granado i Carlos 'Calica' Ferrer. El documental es basa en els diaris i la correspondència que va mantenir amb la seva mare, la seva tieta Beatriz i la seva companya d'estudis Bertha 'Tita' Infante. La pel·lícula recupera també el testimoni de les persones que el van conèixer i el van acompanyar al llarg del seu recorregut entre els que es troba el seu germà Juan Martín.

Hi ha dos documentals més aquesta setmana. El primer és 'Chavín de Huantar 'El teatro el más allá' de José Manuel Novoa sobre aquest lloc enigmàtic de Perú fet el 1.200 a.C. que tindrà un gran transcendència en el desenvolupament de les cultures fins l'arribada dels espanyols i que segueix essent un autèntic misteri. L'altra documental és '¡Buen Camino!', de Lydia B. Smith, que retrata el viatge personal de sis peregrins de diferents edats, nacionalitats i creences al llarg dels 800 km del tradicional Camí de Santiago.