Notícies | Agenda

Garriguella

La Fira de la Garnatxa i el Brunyol compleix vint anys de vida a Garriguella

Aquest dissabte hi haurà mercat d'artesania, tast de vins i sardanes per difondre els atractius del poble
14-04-2017 13:47
0 vots
La fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

La fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

Arriba la 20a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l’Empordà a Garriguella, una edició especial que es va inaugurar ahir divendres amb els Gegants del poble, la Camp i en Sebastià,i el pregó inaugural a càrrec de Carles Playà i Maset.

La festa s’allarga tot aquest dissabte per fer reviure aquells moments en què les famílies es retrobaven per Setmana Santa i tots junts feien brunyols. Llavors tothom tenia també una bota de garnatxa a casa seva, dos productes típics del poble que protagonitzen aquesta Fira que cada any atrau molta gent a Garriguella i de tot l’estat, i que esdevé un gran reclam de la Setmana Santa, explica la regidora, l’oportunitat també de difondre els grans atractius del poble al mateix temps que es dona la benvinguda a la primavera. S’hi farà una àmplia programació d’activitats que involucra les associacions locals.

Els productes locals són els que difon la Fira i en aquest sentit cal remarcar la qualitat que en els darrers deu anys han adquirit els vins de la terra. Precisament, a dos quarts d’una de dissabte, es fa el tradicional tast de vins i garnatxa, en aquesta ocasió a càrrec de la Cooperativa de Garriguella i Mas Llunes, dirigit per Elisabet Gil sommelier de la cooperativa i per Antoni Roig propietari i gerent del celler. L’acte es realitza a la sala Sabater Furtià i les places són limitades. El preu del tast és de 5 euros i es podran adquirir al llarg del matí als estands de l’organització. Aquí també es podran comprar els tiquets per a les degustacions de brunyols que durant tot el dia ofereix la Fira. Estan elaborats per diferents col·lectius del poble i aniran acompanyats per les garnatxes dels cellers de Garriguella i dels pobles del voltant. També hi ha mercat d’artesania i de l’alimentació amb parades que es repartiran pel nucli antic i es fa un taller de brunyols a càrrec de l’Ampa. El darrer acte de la Fira és, a partir de les cinc de la tarda, les sardanes a la plaça del cementiri vell, a càrrec de La Principal de Garriguella.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
El nadó segueix igual 27 anys després de l'estrena de la sèrie
Deixa el teu comentari
Els fans de la sèrie hauran d'esperar més d'un any per saber que passarà amb els nens [..]